Muoti

Tervetuloa Muotiluomuksen pariin

 

Tätä blogia kirjoittaa 25-vuotias pääkaupunkiseudulla asuva nainen. Nimeni on Suvi ja opiskelen graafista suunnittelua. Mitä muotiin tulee, olen aina suhtautunut siihen intohimoisesti. Pikkutyttönä ihailin äitini naisellisia vaatteita ja korkokenkiä. Lainailin niitä myös joskus, kun äidin silmä vältti. Laitoin päälleni jättimäiseltä tuntuneen kimaltelevan topin, jonka helma päälläni ylettyi lattiaan asti. Etsin vielä äidin kiilakorkosandaalit ja helmikaulanauhankin.

Tyylitajuni on sittemmin kehittynyt. Juuri nyt nautin eniten vähäeleisestä, minimalistisesta pukeutumisesta. Värimaailmankin suhteen kaipaan harmoniaa ja tasapainoa. Lempivärini taitaa olla pehmeä harmaa… Rakastan myös klassista muotia, erityisesti mitä kenkiin tulee. Olen kuin vahingossa hankkinut suuren kokoelman mustia nahkaisia nilkkureita ja kävelykenkiä. Tykkään kuitenkin myös katumuodista, ja etenkin retrotyyliset tennarit sykähdyttävät. Toinen heikko kohtani ovat erilaiset hatut, joita on kertynyt kaappiin monia.

Oma tyylini on kuitenkin monipuolinen, enkä halua jumittua vain yhteen muotisuuntaukseen. Yhtenä päivänä jalassa ovat korkkarit, toisena tennarit. Seuraan muotivirtauksia tarkasti ja nautin oman tyylini rikkomisesta. Jos tyyliäni jotenkin kuitenkin pitäisi kuvailla, niin se olisi selkeäpiirteinen ja skandinaavinen. Yhdistelen harvoin useita kirkkaita värejä, eikä minua koskaan näe näyttävällä korukasalla kuorrutettuna.

Muotia seuraan lukemalla blogeja, lueskelemalla ulkomaalaisia muotisivustoja ja joskus -lehtiäkin. Aina kun voin, ostan kotimaista muotia. Blogin perustin siksi, että netistä ei vielä löytynyt nurkkausta, jonka olisi kokenut täysin omakseni. Ja siksi, että nautin kirjoittamisesta. Muotiluomuksessa kohtaavat siis kaksi intohimoani – muoti ja kirjoittaminen!